Parckdesign is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie opgezet door het Brussels Leefmilieu. De ambitie van dit evenement is een gesprek op gang brengen over hoe nieuwe publieke stadsruimtes ingevuld kunnen worden.
De editie 2014 kreeg de naam Parckfarm ‘van het landschap naar het bord’ en installeerde zich bij wijze van test in het Tour&Taxi’s nieuwe park. Het festival liet de bezoekers gedurende 6 maanden kennismaken met een nieuw type van park, geïllustreerd aan de hand van artistieke installaties, landbouwdemonstraties en smaakvolle workshops.
Hoe komt een Japanse kunstenares (Ayumi Matsuzaka) die in Berlijn woont ertoe om een workshop aan te bieden in een museum in de hoofdstad van China? Wie interesseert zich in deze miljoenenstad voor zoiets? En welke ervaring heeft men hierdoor opgedaan?
Namaak aanbevolen/Expedities in esthetiek en duurzaamheid, zo heet een tentoonstelling die in 2010 in Berlijn begon en ondertussen op meerdere plaatsen ter wereld te gast was, in de zomer van 2013 in Peking en hierna in Sao Paolo te Brazilië (tiende tussenstop).
In Zuidoost-Azië heeft Maleisië zich sterk ontwikkeld. Daar komt nog bij dat de regering, samen met het bondsland Johor, in 2006 een geweldig stadsontwikkelingsproject in het leven geroepen heeft. In een tijdspanne van 20 jaar moet op een oppervlakte van 2200 km² een ecologisch ingericht stadscentrum ontstaan.
Als één van de eersten heeft de maatschappij voor stadsontwikkeling Tanah Sutera, op een oppervlakte van 487 ha ten westen van de bondshoofdstad Johor Bahru, een tweedelige ecostad gepland en grotendeels reeds gebouwd. Wat er bijzonder aan is: sedert 2011 is EMRO adviserend partner van de maatschappij, de EM-technologie is een essentieel onderdeel van het ganse concept en wordt bij elk bouwwerk toegepast.
Dat EM ook bij dieren voor bijzonder goede resultaten zorgt, is voor veel EM-gebruikers al lang geen geheim meer.
En toch zijn er nog veel (niet) EM-gebruikers die de verschillende toepassingen van EM-gebruik bij dieren te weinig kennen.
In dit lijvig dossier kunnen de dierenliefhebbers onder ons hun hartje ophalen aan praktijkverhalen en tips van ervaren gebruikers.
In november 2014 kwam de Japanse arts Dr. Yoshimi Tanaka, specialist op het gebied van geneeskunde met EM, naar Duitsland. Hij gaf er vier lezingen over zijn laatste ervaringen met EM. Op 10 november reden we met een kleine delegatie van Vlaanderen naar de lezing in Siegburg – nabij Bonn.
Er waren ongeveer 180 deelnemers: geïnteresseerden uit de omgeving, ook uit Nederland en België, alsook EM verdelers, leden en bestuursleden van de Duitse EM vereniging (die alles georganiseerd hadden).
Het spilvarken kadert in het thema ‘een schat aan verborgen ruimte in Gent’ waar burgers zich richten op de link met stadslandbouw.
Deze werkgroep bestaat uit 8 Gentse stedelingen die het varken willen herintroduceren in een stedelijke context. Niet alleen als afvalverwerker maar ook als “lijm” die mensen met elkaar verbindt, ongeacht hun achtergrond.
Op de Open Monumentendag had ons huis veel bekijks. Ook zonder veel uitleg voelden velen de aparte sfeer ervan aan. Hoewel het nog maar gedeeltelijk gesaneerd was kon men de harmonie en de speelse interactie van de natuurlijke bouwmaterialen met de EM-producten duidelijk merken.
De natuurwas, waarmee de balken en de vloer beschermd zijn, geurt onopvallend, en die wordt vermengd met de frisse geur van de kalkcaseïneverf en de kalkpleister. Het is moeilijk aan te nemen, maar door EM te gebruiken voelt de lucht in de ruimte des te aangenamer aan.
In Thailand werd EM in 1986 ingevoerd. De aanleiding daarvoor was een aanvraag van een lid van de Sekai Kyusei Kyo (SKK) om EM uit te proberen.
Het leger verspreidt EM
Zoals Taigo Kasahara schreef werd EM reeds van in het begin van de invoering door de Thailanders positief ontvangen.
In 1999 kwam er nog bij dat het leger in het kader van een staatsproject EM inschakelde.
In Thailand, waar het bos door ongebreidelde ontginning steeds meer verdwijnt, heeft de staatsafdeling bosbeheer verschillende projecten voor bescherming en wederopbouw van het bos in gang gezet, om zo o.a. de waterhuishouding te regelen en wilde dieren te beschermen.
Daarbij hoort ook een project in de provincie Saraburi. Onder toezicht van de lokale bosbeheerders probeert men het bos over een oppervlakte van 4700 ha te beschermen en nieuw leven in te blazen.
Het Watsinghospitaal is een kleine staatskliniek met 30 bedden en 52 personeelsleden, waaronder 4 artsen en 2 tandartsen.
Het ziekenhuis ontvangt mensen uit de onmiddellijke omgeving. Het bestaat uit meerdere gebouwen van één verdieping, waardoor het geheel een gemoedelijke sfeer uitstraalt. Gemiddeld worden dagelijks een tweehonderdtal patiënten ambulant behandeld.
Donderdag 16 oktober 2014 werd voor het eerst een Bokashidag gehouden.
Deze informatieve dag vond plaats in de Nederlandse provincie Brabant meer bepaald te Alphen en werd georganiseerd door GroeiBalans, loonbedrijf De Schalm en EM Agriton.
Samen met zijn vrouw Marjan heeft Dick een kwekerij in Boskoop (Nederland): het plantencentrum van Europa.
De kwekerij ’Dick van der Maat – Japanse Maple Nursery’ is sinds 1970 gespecialiseerd in het vermeerderen en het opkweken van Japanse esdoorns
(Acer palmatum).
Zuiver water wordt schaarser. Vooral in ontwikkelingslanden is het gebrek aan zuiver water oorzaak van vele ziekten.
Terwijl meer dan een miljard mensen een tekort aan drinkbaar water hebben, wordt daar in de ‘beschaafde wereld’ onbewust mee omgegaan.
Huishoudelijk afvalwater wordt dagelijks met ongeveer 100 liter (drinkbaar!) water per persoon verdund en afgevoerd naar waterzuiveringsstations. Voor het reinigen is veel energie nodig en het resultaat laat te wensen over… de in het water nog aanwezige voedingsstoffen gaan verloren én de kwaliteit van het eindproduct is onvoldoende. Bovendien laat deze manier van zuivering slib na… opnieuw is er energie nodig om dit te verbranden en om de uiterst giftige assen kwijt te raken.
Micro-organismen kunnen dit proces milderen, maar ze kunnen nog zoveel meer. Ze kunnen de impuls zijn voor een afvalwater-arm beleid.
Iedereen kent zijn fleurige tekeningen en posters, tenminste de postkaarten; velen hebben zijn verrassende gebouwen gezien, zoals het station van Uelzen of de groene citadel te Maagdenburg. Weinigen echter weten dat de kunstenaar Friedensreich Hundertwasser enerzijds een goed van de tongriem gesneden criticus was van de afvoersystemen voor uitwerpselen die ons drinkwater verkwisten, en anderzijds een gedreven voortrekker van alternatieve afvoersystemen.
Word Lid van EMBelgium vzw
EM-Belgium vzw leden ontvangen twee maal per jaar het Effectieve Micro-organismen Magazine in de postbus.